1
 
feltehetően Bara István

Imperial, a híres galopp ló. 1964

Technika: fotó
Méret: 17 x 23 cm
A második világháború utáni magyar lóversenyzés és angol telivértenyésztés legeredményesebb lova volt. Huszonötször állt starthoz, és hússzor győzött, Magyarországon pedig veretlen maradt.
Imperiál nagyon jóindulatú, békés természetű ló volt. Könnyen be lehetett tartani vele az eltervezett taktikát. Ha lassú tempójú volt a verseny, nem akart elrohanni, de ha az ellenfelek gyorsak voltak, a zsokénak akkor sem kellett soha ostort használnia. Nagyon jól bírta a vasúti szállítást is, a vagonban nem idegeskedett. Mindössze egy rossz tulajdonsága volt: az istállóban, a bokszban felágaskodott, és a patáival verte a falat. Amikor 1964-ben ménesbe került, az 560 kg-os versenysúlyú táltos eleinte csak szürke kancákat volt hajlandó fedezni.
Megnyerte az Osztrák Derbyt, a Magyar Derbyt pályarekorddal, a Népi Demokratikus Országok Nagydíját, a Magyar St. Legert, illetve az Ausztria Díjat, és kétszer Millenniumi Díjat is. Legnagyobb sikere azonban a Baden-Badeni Nagydíjon elért második helyezés volt. Eredményei elismeréseként meghívást kapott a Washington D. C. International-re. Itt az ellenkező irányba kanyarodó pályán ugyan csak hetedik lett, de már maga a meghívás is jelezte, hogy a világ élvonalába tartozott.
Imperiál a tenyésztésben is kiemelkedő eredményeket ért el. Utódai közül tizenkét Derby-győztes került ki, ő maga pedig tizenötször lett apamén champion. 1989 decemberében Kerekestőn pusztult el.
Kikiáltási ár: 6 000 Ft (17 EUR*, 18 USD*)
FONTOS! Fizetendő ár = leütési ár + sávos jutalék**
* Tájékoztató jellegű árak. Az aukció napján érvényes banki vételi árfolyam az irányadó.
** Sávos jutalék:
0 — 2 000 000 HUF 25%
2 200 000 — 4 000 000 HUF 20%
4 200 000 — ∞ HUF 15%
  • Erre az aukcióra már lezártuk a licit-regisztrációt.