ÁPRILISI ÁRVERÉSI TÉMÁNK:VILÁGOK HÁBORÚJA

-AZ ELSŐ ÉS A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ

Április 4-én, ismét „hagyományos” árverésünk lesz, címe: Világok háborúja-az Első és Második Világháború a képzőművészet tükrében.

Erre az árverésre már most folyamatosan érkeznek az izgalmasabbnál izgalmasabb darabok, de ettől függetlenül továbbra is várunk festményeket, szobrokat, fotókat, dokumentumokat, képzőművészeti alkotásokat, iparművészeti tárgyakat és relikviákat ebből a témakörből. Pár „címszó” ebből az időszakból: : a Monarchia végórái, mozgósítások, élet a frontokon, ütközetek, Doberdó, frontok mögötti hétköznapok, hadiipar, Őszirózsás Forradalom, Kommün, Kun Béla, Szamuely, Trianon, vörös- és fehér terror, Horthy Miklós, Teleki Pál , Don-kanyar, Holokauszt, a zsidóság iszonyatos kálváriája, a magyarság iszonyatos kálváriája, nyilasok, zsidó-mentők, Wallenberg, Budapest ostroma, üldözöttek és üldözők, tettesek és áldozatok, hősök és árulók……..…
A kor jól dokumentált, rengeteg fontos és kevésbé fontos művész reagált rá, vett részt benne, ellene, mellette, és egészen biztos vagyok abban, hogy mindannyian érintve vagyunk családjaink révén ebben a borzalmas 20. századi két felvonásos rémdrámában!
Beadási határidő: március 19.!
 
ÁPRILISI ÁRVERÉSI TÉMÁNK:VILÁGOK HÁBORÚJA
ÁPRILISI ÁRVERÉSI TÉMÁNK:VILÁGOK HÁBORÚJA