Aukció a Vaszary Villában

A Balatoni Estély

Július 16-án, szombaton, a Balaton legelegánsabb pontján szervezünk két programot egy estén, melyek egymástól függetlenek, ám tetszés szerint "átjárhatóak".

A kiállítás és árverés, valamint az ezt követő jótékonysági estély helyszíne a Balaton egyik ékkövének számító balatonfüredi Vaszary Villa. Az aukció tisztán kereskedelmi jellegű, a már megszokott feltételekkel zajlik, míg az estély belépőjegyeiből származó bevétel jótékonysági célt fog szolgálni.

Az estélyt a Balaton egyik legelegánsabb eseményének szánjuk (dress code: creative black tie, formal azaz: hölgyeknek kisestélyi vagy koktélruha, uraknak alkalmi viselet {nem kötelező a szmoking, nem kötelező a zsakett!!}), és nagy megtiszteltetésnek vesszük, hogy a fővédnökség tisztét Vizi E. Szilveszter Úr, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, a védnökséget Navracsics Tibor Miniszterelnök-helyettes Úr elvállalták. Az Est háziasszonya Miklósa Erika, Liszt Ferenc díjas operaénekesnő.

Fontosnak tartjuk, hogy a Balatonon az elegancia, a magas művészet és a társasági események, jótékonysági estek is képviseltessék magukat a hagyományos nyári programok mellett. A program időpontja hosszú mérlegelés után került erre a dátumra, tudniillik ezen a héten zajlik a Baltonfüredi Művészeti Fesztivál, ez a hét előzi meg az Anna-bált, és az aukció+estély napjának reggelén fut be a Kékszalag Vitorlásverseny mezőnye.

Szeretnénk ezzel az estéllyel alkalmat és hagyományt teremteni a politikai élet és a civil szféra kötetlen találkozására, a Balatont szívügyükként kezelő magánszemélyek, cégek és kormányzati szereplők jó értelemben vett lobbizására.

Az estély az aukciót követi, és a belépőjegyekből származó összeget utaljuk tovább csángó gyerekek balatoni nyaraltatására. Lesz, aki csak az aukcióra fog eljönni, (a belépés ingyenes!), lesz, aki csak a jótékonysági estélyre (a belépő ára 20.000 Ft, de önként ennél többet is lehet adni!), és reményeink szerint sokan lesznek, akik mindkettőn részt akarnak venni.

Hangsúlyozom, a két rendezvény független egymástól, az aukció tisztán kereskedelmi jellegű! Az estélyen fellép a Dresch Quartet és az országos hírű Bergmann-ház fog gondoskodni mind a hidegtálakról, mind az édességekről, a koktélokat Lajsz András és csapata mixeli.

Az árverés tematikája: Balaton, nyár, szerelem, nap, hold, csillagok, tenisz, golf, vitorlázás, napfény, víz... nem is folytatom, gondolom, érteni a szándékot! A tárgykör: klasszikus és 20. századi modern és kortárs festmények, szobrok, műtárgyak, ékszerek, ezüstök, Zsolnay és Herendi porcelánok, sport, közlekedési és balatoni relikviák, érdekességek, könyvek a fenti témakörben, és más, meghökkentő, ám magas színvonalat képviselő egyéb érdekességek.

Tehát az időpontok:

- kiállítás: július 6-16-ig, Balatonfüred, Vaszary Villa 10:00-22:00-ig, hétvégén is! - aukció: július 16-án, szombaton 20:00 órai kezdettel (pontos kezdés, 20-30 perccel előbb érdemes érkezni a regisztráció és az ülőhelyek miatt, vételi megbízás és telefonos licitálás is természetesen lehetséges)
- jótékonysági estély: július 16-án, szombaton 22.00 órai kezdettel.

Amennyiben bármilyen észrevétele, ötlete, kritikája, kérdése lenne, azt küldje el címünkre: info@pinteraukcioshaz.hu, vagy telefonáljon: 06 30 33 10 600.

A további információk honlapunkon folyamatosan lesznek frissítve.

Tisztelettel:

Pintér Péter és Sonja
 
Vaszary János
Dobroszláv József
Molnár C. Pál
Zórád Géza