tiny_art. egy kis kortárs sosem ārt.

Márciusban indul a Pintér Galéria vásársorozatának első állomása, a tiny_art

A klasszikus és modern műalkotások, bútorok értékesítése mellett galériánk már jó ideje célul tűzte ki a kortárs művészet bemutatását és támogatását kiállítások, aukciók, vagy épp vásárok formájában. Ennek a törekvésnek a jegyében álmodtunk meg egy az egész évben tartó vásárt, időközönként cserélődő tematikával és művekkel. Az eseménysorozat első egysége a tiny_art névre keresztelt vásár, melynek keretében közel negyven fiatal hazai képzőművész kisméretű alkotásait vásárolhatja meg az érdeklődő közönség.

A márciustól – remélhetőleg hamarosan személyesen is – megtekinthető vásár koncepciója tehát szemtelenül egyszerű: az alkotások kiválasztásánál ugyanis a művészi kvalitás melletti egyedüli szempont azok kis mérete volt, minden más tekintetben az anyag kifejezetten eklektikus képet mutat. A festményeken és grafikákon kívül néhány szobor és fotó is helyet kapott a válogatásban, és egyaránt képviseltetik magukat figuratív, nonfiguratív, absztrakt, geometrikus és groteszk tendenciák.

A kiállítással egybekötött vásárt Kemény Zsófi költő, író, slammer online nyitotta meg, a felvételt itt tekinthető meg. Az alkotásokat egybegyűjtő lapozható katalógus pedig itt érhető el.
A tervek szerint a tiny_art tárlata tavasz végéig (és a készlet erejéig) lesz látogatható a hatályos járványügyi intézkedések betartása mellett a galéria nyitvatartási idejében.
 
tiny_art. egy kis kortárs sosem ārt.
tiny_art. egy kis kortárs sosem ārt.